Quinoa sushi met zalm en avocado copy
Avondeten Food Lunch

Quinoa sushi met zoete aardappel spread

Deze variant van sushi met quinoa maak ik graag naast een noedelsoep. Ook als lunch is deze sushi altijd weer lekker. Wees vooral niet bang om het zelf te maken, iedereen kan het.  

Mijn liefde voor sushi is groot. Ik denk hierbij dan ook meteen aan het sushirestaurant Oishi in Aken. Het sushiwalhalla als je het mij vraagt. “Maar zelf sushi maken? Daar begin ik nog niet aan..’’ is wat ik vaak hoor wanneer ik vertel dat ik ook zelf graag sushi maak. Uiteraard geen traditionele sushi maar wel mijn manier van gevarieerd eten spannender te maken. Wanneer ik quinoa sushi maak, maak ik meestal een variant met zalm en avocado. Om de gezondere sushirol wat meer spice te geven, voegde ik voor dit recept zoete aardappel spread toe. Het maakt de sushi wat romiger, zoeter en pikanter. Wil je graag zien hoe ik deze sushi maak? Bekijk dan de video.

Wat heb je nodig voor quinoa sushi?

150 gram quinoa

4 norivelletjes

Zoete aardappel spread

1 komkommer

½ avocado

200 gram zalmfilet

Zout en peper

Wasabi

Sojasaus

Hoe maak je quinoa sushi?

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze maar dan net drie minuten langer. Zo wordt de quinoa zachter en blijft deze beter plakken aan het norivelletje. Laat eerst afkoelen. Begin met het snijden van de komkommer, avocado en zalm. Snij de komkommer in de lengte door de helft en doe dit nog een keer. Snij het zachte gedeelte weg en snij dit stuk weer in vieren. Zo heb je lange dunne repen komkommer. Snij ook de helft van een avocado in reepjes. Tenslotte snij je ook de zalm filet in vier lange repen. Leg een nori velletje in de lengte op een vlak keukenblad of snijplank en besmeer deze met de zoete aardappel spread. Verdeel er dan de quinoa over. Laat aan de boven kant 10 cm vrij en aan de onderkant ongeveer 5 cm. Leg in het midden de gesneden ingrediënten. Zorg dat het ongeveer overal even dik is zodat de rollen overal dezelfde dikte krijgen. Doe er wat zout en peper overheen. Houd je vingers even onder de kraan en maak de uiteinden van het norivelletje vochtig. Nu til je een kant van het velletje over de ingrediënten en trek/druk je het een beetje naar je toe. Rol alles nu door tot dat het velletje helemaal aan elkaar plakt. Herhaal dit steeds en snij de rollen dan in plakjes. Zorg dat je een superscherp keukenmes gebruikt zodat je dit met beleid kan snijden. Als je mes namelijk niet scherp genoeg is druk je de rol uit zijn vorm of trek je ingrediënten eruit. Serveer ten slotte wat wasabi en sojasaus bij het gerecht.

Write a comment