Quinoa sushi
Avondeten Food Lunch

Quinoa sushi – California rol

Sushi sushi sushi.. Liefst elke dag. Om verantwoord te kunnen genieten maak ik vaak sushi met quinoa in plaats van witte plakrijst. Dit keer maakte ik een california rol met extra zalm. Heerlijk! Veel mensen denken dat zelf sushi rollen heel moeilijk is en je er allemaal spullen voor moet kopen. Voor deze sushi heb je geen hulpmiddelen nodig dus je kan meteen aan de slag. Dit recept is goed voor twee personen.


Quinoa sushi

Wat heb je nodig voor california quinoa sushi?

150 gram quinoa
100 gram zalmfilet
3 Surimi sticks
3 Norivellen
1 Komkommer
Halve avocado
Zout en peper

Quinoa sushi

Hoe maak je de california quinoa sushi?

1. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze maar dan net vijf minuten langer. Zo wordt de quinoa zachter en blijft het beter plakken. Laat afkoelen.
2. Eerst begin je met alles klein te snijden. Snij de komkommer in de lengte door de helft en doe dit nog een keer. Snij het zachte gedeelte weg en snij dit stuk weer in vieren. Zo heb je lange dunne repen komkommer. Snij ook de helft van een avocado in reepjes. Tenslotte snij je ook de zalm filet in drie lange repen en de surimi sticks door de helft.
3. Leg een nori velletje op een vlak keukenblad of snijplank en verdeel er quinoa over zoals je kunt zien op de foto. Leg in het midden de gesneden ingrediënten. Zorg dat het ongeveer overal even dik is zodat de rollen overal dezelfde dikte hebben. Doe er wat zout en peper over heen.
4. Houd je vingers even onder de kraan en maak de uiteinden van het norivelletjes vochtig.
5. Nu til je een kant van het velletje over de ingrediënten en trek/druk je het een beetje naar je toe. Rol alles nu door tot dat het velletje helemaal aan elkaar plakt.
6. Herhaal dit steeds en snij de rollen dan in plakjes. Zorg dat je een super scherp keukenmes gebruikt zodat je dit met beleid kan snijden. Als je mes namelijk niet scherp genoeg is druk je de rol uit zijn vorm of trek je ingrediënten er uit. Veel succes en smakelijk!

Quinoa sushi

Comments (2)

  • Lijkt me heerlijk met quinoa en idd niet moeilijk?

    Beantwoorden
    • Dankjewel voor je reactie Valerie. Inderdaad helemaal niet moeilijk!

      Beantwoorden

Write a comment