St Gerlach
Food Persoonlijk

Meet & Greet Ferran Adrià

Heel bijzonder om Ferran Adrià te mogen ontmoeten gisteren bij Chateau Sint Gerlach in Valkenburg aan de Geul. Adrià runde jarenlang het beroemdste restaurant ter wereld, el Bulli, in Rosas op anderhalf uur rijden vanaf Barcelona. Ik kreeg van Chapeau een uitnodiging voor de meet & greet met Ferran Adrià en dit wilde ik natuurlijk niet missen. Deze middag stond vooral in het teken van kennismaking met Adrià en jong culinair Limburgs talent.

Ferran Adria

Adrià vertelde tijdens zijn toespraak over zijn warm ontvangst in Nederland en tentoonstelling bij Marres: Notes on Creativity. Hij was ook erg enthousiast over het initiatief wat de organisatie had genomen om deze bijeenkomst te kunnen realiseren. Ook kwam de evolutie van de culinaire wereld natuurlijk vaak aan bod. In de beleving van Adrià is ‘nordic cooking’ al bijna oud nieuws en worden de kookstijlen uit Oost-Aziatische landen met name Thailand en Vietnam nog populairder. Deze worden volgens hem snel gevolgd door India en de Arabische landen.

Ook werden er hapjes geserveerd tijdens de toespraak van Adrià gemaakt door chef Otto Nijenhuis. Zoals hier dit lekker gerechtje met gegrilde coquille. I looove coquilles!

Chateau Sint Gerlach

Na de toespraak van Ferran Adria was er tijd om vragen te stellen door de genodigden. De meet & greet met Ferran Adria was een organisatie van Marres, Mecc Maastricht, Chateau Sint Gerlach, Maastricht Culinair en Chapeau.

Ferran Adria Christina Janssen

Write a comment