home made bounties
Food Tussendoortjes

Home made bounties

Op zoek naar een gezonder en leuk tussendoortje? Ik hou van deze ‘home made bounties’ die ik al vaker voorbij zag komen op het instagram account van @natalieskeuken. Ik wilde ze echt al een hele lange tijd maken maar was nog steeds niet de juiste vorm tegen gekomen om ze in te maken. Tot dat ik tijdens het winkelen in maastricht bij het ‘Kookhuis aan de Maes’ een siliconen-mal zag met blokjes. Perfect!

Wat heb je nodig voor de bounties?

4 handjes gemengde noten
10 medjouldadels
4 eetlepels kokosolie
140 gram kokosrasp
2 eetlepels honing
225 gram pure chocolade
Siliconen-vorm met bijvoorbeeld blokjes of reepjes

Hoe maak je de bounties?

Voor laag 1: Doe de noten samen met de dadels in de blender. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Haal het uit de blender en doet het in een kommetje. Voeg 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe en meng het met een lepel. Verdeel het over de blokjes (of repen) in de siliconen vorm. Druk het goed aan zodat het later een stevige bodem zal vormen.
Voor laag 2: Smelt weer 2 eetlepels kokosolie. Voeg deze samen met de kokosrasp en de honing. Dit mengsel dient dus als de middelste laag. Verdeel weer alles over de verschillende blokjes en druk het weer een beetje aan.
Voor laag 3: Ten slotte het knoeiwerk. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel het over de blokjes. De chocolade zal hoogst waarschijnlijk ook naast de vormpjes komen dus gebruik hiervoor een rechte spatel om deze glad te strijken. Doe de vorm in de diepvries en laat ongeveer een klein uurtje rusten.

siliconen mal home made bounties

Write a comment