Barcelona
Food Tips Travel

Flax and Kale Barcelona

Dit jaar was ik bij mijn lieve vriendinnetje Silvie op bezoek in Barcelona, en zij nam mij mee naar een restaurant genaamd ‘Flax and Kale’. Zeg maar food heaven. Ik dacht al dat ik blij was om nog eens naar la boqueria te mogen gaan, maar dit sloeg echt alles.

Flax and Kale is een ‘flexitarian’ restaurant. Als je ‘flexitarian’ bent dan betekent het eigenlijk dat je half vegetarisch bent en occasioneel eens wat vlees eet. Een valsspeler dus. Grapje.

Zelf ben ik helemaal geen vegetariër, dit was dan ook niet de reden waarom we naar dit restaurant zijn gegaan. Het was puur voor de frisse sfeer en nieuwe gerechten die nooit eerder bij mij op zijn gekomen. Het was dan ook echt inspiratie die ik op dat moment kon opdoen.

Toen ik de kaart van dit restaurant las, werd ik spontaan gelukkig. Zo veel goede ideeën en veel variatie. Als je even geen inspiratie meer hebt voor in je eigen keuken zou ik even de menukaart downloaden. Op de foto kun je de roze minihamburgers zien, die gemaakt zijn van o.a. bieten.

Dus mocht je ooit in Barcelona zijn, ga dan alsjeblieft hier naar toe. Ook al is het maar om even naar binnen te spieken. Flax and Kale ligt op Carrer dels Tallers nummer 74.

Flax and Kale

Write a comment